Kasza bulgur z karmelizowanymi bananami i gruszkami

0 (0 ocen)

Pyszny obiad na słodko

Składniki:

  • 150 g drobnoziarnistej kaszy bulgur
    2 banany
    3 gruszki
    4 łyżki cukru
    2 łyżki masła
    2 łyżki masła orzechowego
    1 łyżeczka cynamonu
    1 łyżka miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne Karmel

Kasza bulgur z karmelizowanymi bananami i gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W czajniku zagotować wodę i zalać nią kaszę, w proporcji dwa razy więcej wody niż kaszy. Pozostawić pod przykryciem na 15 minut, do napęcznienia.
  • 2. Gruszki obrać, wydrążyć z nich gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Banana obrać i pokroić w grubsze plasterki. Na patelnie dodać masło i cukier, gdy się roztopią, dołożyć owoce. Od momentu gdy cukier zacznie bulgotać i zrobi się brązowy, smażyć owoce przez około 7 minut, mieszają, tak aby skarmelizowały się z każdej strony. Pozostawić do lekkiego przestygnięcia.

  • 3. Do ugotowanej kaszy wmieszać masło orzechowe, cynamon i miód. Kaszę przełożyć do misek. Na bulgur wyłożyć po porcji karmelizownych owoców.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kasza Kasza bulgur Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować