Glazurowana marchewka

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszna słodziutka marchewka, która jest idealną jarzynką do obiadu. Szczególnie polecam przy dzieciach, które nie przepadają za smakiem marchewki ta słodka wersja na pewno im zasmakuje.

  • 25 min

Składniki:

  • 4 marchewki
    około 40 g masła
    1-2 łyżeczki cukru
    sól, świeżo mielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jarzynka

Glazurowana marchewka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. marchewki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Podsmażyć na roztopionym maśle tak aby pokryło ono marchewki. Wlać tyle wody aby zakryła marchewki, doprawić sola i pieprzem i gotować na wolnym ogniu około 20 minut aż będą miękkie. Jeśli woda wyparuje należy dodać jej jeszcze trochę. Pod koniec gotowanie w garnku niemal nie powinno być płynu. Jeśli jest należy go zredukować. marchewki posypać cukrem i przesmażać kilka minut aż pokryją się glazurą. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować