MALINOWY SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI I GALARETKĄ

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sernik na zimno na ciasteczkowym spodzie. Sernik z owocami i przeźroczystą galaretką. Sernik winny i pyszny.

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SPÓD:
    -100 g. ciastek OREO
    -50 g. herbatników
    -70 g. masła

    MASA SEROWA:
    -1 kg. sera waniliowego z wiaderka
    -500 g. serka mascarpone
    -250 ml.śmietanki 30 %
    -śmietan-fix
    -500 g. dżemu malinowego
    -50 g.żelatyny
    -1 szklanka wody

    OWOCE:
    -3 sztuki mandarynek
    -mała kiść winogron, bezpestkowych
    -4 sztuki kiwi
    -kilka truskawek
    -kilka jeżyn
    -250 g. borówki amerykańskiej

    GALARETKA:
    -1 l. wody
    -3 krystaliczne galaretki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno

Malinowy sernik na zimno z owocami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MALINOWY SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI I GALARETKĄ 1. spód-Ciastka rozkruszyć na żwirek. Masło rozpuścić i wymieszać z ciastkami. Zaraz wsypać do tortownicy 25 cm.wyłożonej podkładką do tortów i zabezpieczonej wyżej boki..Masę uklepać palcami lub szklanką.Trochę schłodzić.
  • MALINOWY SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI I GALARETKĄ 2. masa serowa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z fixem. Nie przerywać miksowania i dodawać porcjami ser i dżem. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać do tortownicy i schłodzić kilka godzin w lodówce.
  • MALINOWY SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI I GALARETKĄ 3. owoce-Mandarynki obrać i rozdzielić na cząstki. Ułożyć wokół góry sernika.Kiwi obrać, pokroić na 0,5 cm. plasterki. Dobrze jest je zahartować, żeby nie rozpuściły galaretki.Zagotować na patelni trochę wody z cukrem i chwilkę zaparzyć te plasterki. Odsączyć i osuszyć, jak są zimne to ułożyć na serniku. Resztę owoców poukładać w/g własnej fantazji.
  • MALINOWY SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI I GALARETKĄ 4. galaretka-Zagotować wodę, odstawić z palnika i zaraz rozmieszać w niej galaretki.Ostudzić do lekkiego tężenia i wlać delikatnie po wszystkich owocach. Sernik schłodzić.
  • MALINOWY SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI I GALARETKĄ 5. Po schłodzeniu i zastygnięciu galaretki, zdjąć rant z tortownicy i zabezpieczenia.Przełożyć sernik na paterę. Kroić ciepłym i ostrym nożem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować