Sernik na zimno z owocami i galaretką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Orzeźwiający deser na lato.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dag serka homogenizowanego
    250 ml śmietanki kremowki
    2 galaretki cytrynowe
    1 galaretka zielona
    2 galaretki truskawkowe
    2 łyżki cukru

    Owoce: truskawki, jagody, maliny, mandarynki w syropie

    Paczka okrągłych biszkoptów

    Tortownica: 20 cm/20 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik na zimno z owocami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę zielona rozmieszac w 1 szklance przegotowanej wody, wylać na głęboki talerz i odstawić do całkowitego zastygnięcia. Można to zrobić na dzień wcześniej wtedy galaretką dobrze zastygnie
  • 2. 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia.
  • 3. Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, zmniejszyć obroty miksera i porcjami dodawać serek.oraz tężejącą żółta galaretkę. Galaretkę zielona pokroić w kostkę i dodać do sera, mandarynki odcedzić z zalewy i dodać do sera.
  • 4. Na dnie dortownicy ułożyć biszkopty. Masę serową wyłożyć na biszkopty i wstawić do lodówki.
  • 5. Galaretki truskawkowe rozmieszac w 500 ml przegotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia.
  • 6. Na wierzch sernika ułożyć owoce: truskawki, maliny, jagody i zalać tężejącą czerwona galaretką. Całość schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować