Sernik na zimno z owocami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę zielona rozmieszac w 1 szklance przegotowanej wody, wylać na głęboki talerz i odstawić do całkowitego zastygnięcia. Można to zrobić na dzień wcześniej wtedy galaretką dobrze zastygnie
2.2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia.
3.Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, zmniejszyć obroty miksera i porcjami dodawać serek.oraz tężejącą żółta galaretkę. Galaretkę zielona pokroić w kostkę i dodać do sera, mandarynki odcedzić z zalewy i dodać do sera.
4.Na dnie dortownicy ułożyć biszkopty. Masę serową wyłożyć na biszkopty i wstawić do lodówki.
5.Galaretki truskawkowe rozmieszac w 500 ml przegotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia.
Komentarze