MALIBU KRYSTYNY

4.96 (171 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

PYCHOTKA - TRZYMAĆ Z DALEKA OD FACETA....ZNIKNIE ,,ŚMIGIEM MIGIEM''

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:

    4 jajka
    szklanka mąki
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 łyżki wody
    4 łyżki oliwy

    KREM:

    1 szklanka wiórek kokosowych
    1 szklanka kaszy many
    1 szklanka cukru
    pół szklanki mleka
    pół szklanki wódki
    kostka margaryny Kasia / u mnie kostka masła Extra Łaciate/
Wystaw ocenę:

4.96 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasto kokosowe Desery

Malibu krystyny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na krem oprócz Kasi lub masła połączyć,przykryć i zostawić na całą noc
    w lodówce.

    CIASTO:

    Żółtka utrzeć z cukrem,oliwą i wodą.Dodać mąkę i proszek..Białka ubić na sztywno,dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.Wyłożyć na blachę 22/30 cm, wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st na ok. 20 minut.
    Ciasto odwrócić do góry dnem i nie zdejmować papieru aż wystygnie. /ja dno formy natłusciłam masłem i oprószyłam kaszą manną, bez pergaminu/.
    Chłodne ciasto przekroić na dwie części.

    Kasię utrzeć i dodawać po łyżce masę z lodówki.

    Wyłożyć ¾ kremu na jedną część ciasta/ dolny placek, przed nałożeniem kremu można posmarować kwasnym dżemem/.
    Przykryć drugą częścią i posmarować resztą kremu.Posypać wiórkami lub tartą białą czekoladą. /ja posypałam czekoladą białą, startą na grubych oczkach/
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować