DOMOWE MALIBU

4.48 (193 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Likier kokosowy wykonany na bazie mleka skondensowanego z dodatkiem mleka kokosowego. Jest on delikatny i mimo, że wykonany na spirytusie to nie wykrzywia buzi. Nie jest też za słodki. Pije się go z przyjemnością. Polecam na babskie wieczory i nie tylko...

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200-250 g wiórek kokosowych
    300 ml spirytusu
    300 ml wody
    500 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
    150 g mleka zagęszczonego słodzonego (tubka)
    1 szklanka mleka kokosowego
    3/4 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.48 (193 ocen)

Zobacz również:

Napoje Alkohole Likiery Malibu

Domowe malibu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę mieszamy ze spirytusem. W litrowym słoiku umieszczamy wiórki kokosowe i zalewamy mieszaniną wody i spirytusu. Mieszamy, zakręcamy słoik i pozostawiamy w ciemnym i chłodnym miejscu na około 1 tydzień. Dobrze jest codziennie potrząsać słoikiem
  • 2. Po tym czasie, wiórki dokładnie wyciskamy przez gazę. Odciśnięte wiórki wyrzucamy,a uzyskany płyn mieszamy z mlekiem skondensowanym słodzonym oraz niesłodzonym.
  • 3. Mleko kokosowe przelewamy do rondelka, dodajemy cukier i podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści. Nie zagotowujemy. Studzimy i wlewamy do wcześniej uzyskanej mieszaniny z mlekiem skondensowanym. Dokładnie mieszamy i przelewamy przez sitko. Gotowy likier rozlewamy do butelek. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Likier podajemy schłodzony w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Alkohol Likier kokosowy Mleko Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować