Malibu

4.49 (173 ocen)

Wprost rozpływa się w ustach !

Składniki:

  • ciasto:
    4 jajka
    1 szklanka mąki
    3/4 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 łyżki wody
    4 łyżki oliwy

    krem:
    1 szklanka wiórków kokosowych
    1 szklanka kaszy manny
    1 szklanka cukru
    pół szklanki mleka
    pół szklanki wódki
    1 kostka margaryny
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Malibu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na krem poza margaryną połączyć i na noc zostawić.
  • 2. Żółtka utrzeć z cukrem, oliwą i wodą. Dodać mąkę i proszek. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blachę, piec 20-25 min w 180*C. Ciasto odwrócić do góry dnem i nie zdejmować papieru aż wystygnie. Z chłodnego skroić wierzchnią skórkę.
  • 3. Margarynę utrzeć na puch. Dodawać po łyżce masy z lodówki. Wyłożyć gotowy krem na ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi bądź startą białą czekoladą. Goście będą zachwyceni delikatnością ciasta !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować