Makrony orzechowe

5 (1 ocen)

  • 20 min

Dla miłośników orzechowych słodkości.

  • 20 min

Składniki:


  • 25 dkg orzechy włoskie mielone,
    25 dkg cukier puder,
    3 szt białka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Makrony orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić białka na sztywno, dodać cukier puder i drobno mielone orzechy.Wymieszać łyżką i kłaść łyżeczką małe kopczyki-makrony na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w 160 st 10-15 min. Po upieczeniu makrony są suche ale należy je przechowywać w zamkniętym najlepiej metalowym pudełku - zmiękną.

Porady

Można piec na wykrojonej foremką wafli tortowej lub samą masę wtedy robimy trochę większe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować