Makowe bajaderki na sucharkach

0 (0 ocen)

  • 15 min

Domowe najlepsze:)

  • 15 min

Składniki:

  • 250g masła
    1 paczka sucharków
    5 łyżek masy makowej z puszki
    3 łyżki kakao
    3 łyżki rodzynek
    Ok. 3 – 4 łyżek cukru pudru
    Kilka kropel aromatu migdałowego
    Kokos do obtoczenia bajaderek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Makowe bajaderki na sucharkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sucharki zmielić w maszynce lub bardzo drobno rozgnieść. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksować do powstania jednolitej masy. Gdyby była za rzadka dodać trochę zmielonych biszkoptów lub herbatników. Z masy odrywać niewielkie porcje i formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtoczyć w kokosie. Włożyć na 1 – 2 godziny do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Kakao Kokos Mak Sucharki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować