Makaronowe koszyczki, zapieczone z warzywami, jajkiem i jogurtem są idealne na lekkie i zdrowe śniadanie lub kolacje.
30 min
Składniki:
Składniki :
150 g makaronu spaghetti razowego
2 jajka
150 g gęstego jogurtu naturalnego
50 g ricotty
sól, pieprz do smaku
szczypta kurkumy
1 mrożonka, mieszanka włoska 450 g
1/2 część czerwonej papryki
2 łyżki masła
dowolne kiełki i bazylia do posypania
Makaronowe koszyczki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie :
Makaron gotujemy w osolonej wodzie na miękko, odcedzamy studzimy.
Paprykę kroimy w kostkę, podpiekamy na patelni na maśle, razem z rozmrożonymi warzywami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ogrzewając mieszamy aż płyny odparują.
Jogurt mieszamy z jajkami, ricottą i kurkumą.
Małe porcje makaronu rozkładamy do foremek na tarteletki, wylewamy po dwie łyżki masy jajecznej a na to kładziemy porcję warzyw.
Tarteletki zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180 * C, przez około 15 minut.
Podajemy ciepłe posypane kiełkami i bazylią. Smacznego.
Komentarze