MAKARONOWE KOSZYCZKI Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Makaronowe koszyczki, zapieczone z warzywami, jajkiem i jogurtem są idealne na lekkie i zdrowe śniadanie lub kolacje.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki :
    150 g makaronu spaghetti razowego
    2 jajka
    150 g gęstego jogurtu naturalnego
    50 g ricotty
    sól, pieprz do smaku
    szczypta kurkumy
    1 mrożonka, mieszanka włoska 450 g
    1/2 część czerwonej papryki
    2 łyżki masła
    dowolne kiełki i bazylia do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaronowe koszyczki z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :
    Makaron gotujemy w osolonej wodzie na miękko, odcedzamy studzimy.
    Paprykę kroimy w kostkę, podpiekamy na patelni na maśle, razem z rozmrożonymi warzywami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ogrzewając mieszamy aż płyny odparują.
    Jogurt mieszamy z jajkami, ricottą i kurkumą.
    Małe porcje makaronu rozkładamy do foremek na tarteletki, wylewamy po dwie łyżki masy jajecznej a na to kładziemy porcję warzyw.
    Tarteletki zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180 * C, przez około 15 minut.
    Podajemy ciepłe posypane kiełkami i bazylią. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować