Makaronowe placuszki z chrupiącymi warzywami

4.5 (144 ocen)

  • 25 min

Przepyszne makaronowe placuszki z dodatkiem papryki i kukurydzy m w sam raz na szybki obiad lub przekąskę.

  • 25 min

Składniki:

  • - makaron "uszka" ( Lubella nr. 40 ) - ok. 250 g
    - kukurydza - 150 g
    - masło - 50 g
    - papryka czerwona - 1 szt
    - śmietana 30% - 150 ml
    - mąka - 3 łyżki
    - żółtko - 2 szt
    - olej do smażenia - 150 ml
    - sól , pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Makaronowe placuszki z chrupiącymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę odsączamy z zalewy.

    Paprykę oczyszczamy i kroimy w kosteczkę.

    Podsmażamy na maśle przez ok. 5 minut.

    Dodajemy kukurydzę.

    Śmietanę , mąkę , żółtka i szczyptę soli dokładnie razem mieszamy.

    Dodajemy warzywa i ugotowany makaron.

    Mieszamy razem i doprawiamy do smaku pieprzem.

    Na dużej patelni rozgrzewamy olej i kładziemy średniej wielkości placuszki.

    Smażymy po kilka minut w każdej strony.

    Podajemy solo lub z porem delikatnie podsmażonym na masełku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować