Makaronowa potawka z grzybami i warzywami i groszkiem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

smaczne szybkie aromatyczne danie obiadowe-makaron kukurydziany z grzybami lesnymi i warzywami oraz zielonym groszkiem-polecam

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu kukurydzianego -świderki
    500 g grzybów lesnych-borowików
    1 cebula
    1 papryka
    1 mała marchew
    3-4 łyzki mrozonego zielonego groszku
    ziarna pieprzu
    1 szklanka bulionu warzywnego
    suszona natka
    sól ziołowa
    pieprz
    2 łyzki śmietany 18 proc.
    1 łyzka mąki
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Makaronowa potawka z grzybami i warzywami i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron ugotowac wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzic go, przelac zimna woda.
    2. Cebule obrać, posiekac i zeszklic na rozgrzanym oleju.Dodac pokrojone w kostke grzyby i całosc chwile smazyc.
    2. Nastepnie dodac pokrojona w cienkie słupki marchew i papryke pokrojona w kostke, zalac gorącym bulionem, dorzucić ziarna pieprzu i całosc gotowac przez około 15 minut na wolnym ogniu.
    3. Pod koniec gotowania dodac zielony groszek sól, pieprz i suszona natke.Chwilę , wszystko pogotowac nastepnie doprawic mieszanka maki i smietany.
    Podawac z makaronem kukurydzianym, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować