Makaroniki z nadzieniem z białej czekolady

4.48 (171 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Makaroniki to delikatne, lekkie francuskie ciasteczka. Mają cienką, chrupiącą skorupkę i delikatny środek. Są idealne na imprezy okolicznościowe jak i urodziny. Makaroniki królują również na słodkich stołach.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • -125 g mąki migdałowej (mielonych migdałów)
    -125 g cukru pudru
    -90 g białek
    -125 g zwykłego cukru
    Krem z białej czekolady
    -100 g śmietany
    -300 g białej czekolady
Wystaw ocenę:

4.48 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Makaroniki

Makaroniki z nadzieniem z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) Mąkę migdałową i cukier puder przesiewamy i łączymy razem.
    2) Białka ubijamy na sztywna pianę dodając w 3 partiach cukier.
    3)Do ubitej bezy dodajemy wymieszana mąkę migdałową i cukier puder w 3 partiach. Tutaj można dodać dowolny barwnik.
    4) Mieszamy do momentu aż masa będzie spływać ze szpatułki ciągłym strumieniem.
    5) Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i przelewamy na mate do makaroników.

    KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY
    1)Czekoladę topimy w gorącej śmietanie
    2) Po rozpuszczeniu i ostudzeniu wstawiamy do lodówki.
    3) Gdy krem trochę stwardnieje możemy przekładać ciasteczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować