Tort z polewą z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno na koniec dodając stopniowo cukier i cukier wanilinowy Dodać żółtka , przesiane mąki i delikatnie wymieszać . Ciasto przelać do tortownicy o wym. 24x24 wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 35-40 min w temp 180 .
Ciasto ostudzić i przekroić na trzy równe blaty.
Śmietanę ubić na sztywno. Cały czas miksując dodać cukier i serek mascarpone.
Spód biszkoptu posmarować frużeliną , następnie położyć pierwszą warstwę masy śmietanowej. Następnie biszkopt i kolejna warstwa masy.
Posmarowany tort należy schłodzić.
Czekoladę Rozpuścić w kąpieli wodnej , ostudzić i powoli wylać na obrzeża schłodzonego tortu. Udekorować wedle uznania.
Komentarze