Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki obiad. Zdrowy i smaczny.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Makaron świderki
    Filet z kurczaka
    Pół cebuli
    200 g pieczarek
    70 g szpinaku
    Pół brokuła
    2 łyżki masła
    Oregano
    2 ząbki czosnku
    Sól, pieprz
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    2 łyżki sosu sojowego 200 ml śmietany 18%
    Do posypania pietruszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę posypać solą, pieprzem, oregano, papryką słodką, czosnkiem. Odstawić . Pokroić cebulę w kostkę usmażyć na maśle. Pokroić pieczarki w plastry usmażyć. Ugotować brokuł w osolonej wodzie. Ostawić. Usmażyć mięso na maśle. Wstawić makaron i ugotować. Do usmażonego mięsa dodać sos sojowy , cebulę, pieczarki, brokuł, szpinak.wymieszać i dodać śmietanę. Mieszać. Doprawić sola i pieprzem. Podawać z makaronem i posypać pokrojoną pietruszką. Smacznego

Porady

Danie smakuje rownież bez filetu kurczaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować