makaron ze szpinakiem + grillowana kukurydza

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

ciekawe połączenie makaronu i kukurydzy

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron spaghetti: 60 dekagramów
    - szpinak mrożony paczka: 1 sztuka
    - czosnek/ząbki: 4 ząbki
    - ser gorgonzola: 80 gramów
    - bazylia, oregano, pieprz, sól: 1 szczypta
    - kukurydza - kolby: 4 sztuki
    - masło, chłodne: 50 gramów
    - bazylia listki (lub suszona): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem + grillowana kukurydza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzany grill kłądziemy kukurydzę.
    W tym czasie część masła roztapiamy na patelni, dodajemy posiekany drobno czosnek, szklimy i dodajemy szpinak. Gotujemy makaron al dente. Gdy szpinak już zmięknie dodajemy przyprawy.
    Zdejmujemy z ognia i mieszamy z makaronem. Wykładamy na talerz i opruszamy gorgonzolą.
  • grillowana kukurydza z masłem i bazylią 2. W trakcie przygotowywania makaronu kukurydza nam się piecze (po chwili posypujemy ją bazylią suszoną bądż bardzo drobno posiekaną) i pieczemy dalej.
    Gotową kładziemy na talerzu obok makaronu i kładziemy na gorącej plasterki masła

    SMACZNEGO !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować