MAKARON Z KURKAMI I SŁODKĄ ŚMIETANKĄ

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Aromatyczny makaron w 15 minut. ;)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu,
    200 g kurek,
    100 ml śmietanki 30%,
    1/2 małej cebuli,
    3 małe ząbki czosnku,
    garść posiekanej natki pietruszki,
    sól,
    pieprz świeżo mielony,
    łyżka masła,
    1/2 łyżki oleju.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z kurkami i słodką śmietanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki myję i osuszam, większe kroję na mniejsze kawałki.
    Makaron gotuję w osolonej wodzie.
    W międzyczasie podsmażam na maśle z oliwą posiekaną cebulę z czosnkiem. Kiedy lekko się zarumienią dodaję grzyby oraz 2/3 natki pietruszki, solę i smażę około 2-3 minuty.
    Po tym czasie wlewam śmietankę, doprawiam świeżo zmielonym pieprzem i w razie potrzeby solą.
    Sos łączę z makaronem, gotuję jeszcze przez chwilę aż zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurki Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować