MAKARON ZE SŁODKĄ ŚMIETANKĄ I GRANA PADANO

4.4 (203 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Makaron tagliatelle z delikatnym kremowym sosem i pieczarkami.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    300 g makaronu tagliatelle (lub podobnego),
    130 g sera Grana Padano,
    opakowanie śmietanki 30% (200 g),
    duża garść posiekanej natki pietruszki,
    5 średniej wielkości pieczarek,
    50 g masła,
    sól,
    pieprz świeżo mielony.
Wystaw ocenę:

4.4 (203 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze słodką śmietanką i grana padano - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam.
    Ser ścieram na tarce o małych oczkach.
    Pieczarki obieram i kroję w małą kostkę.
    Na dużej patelni roztapiam masło, podsmażam pieczarki z odrobiną soli do momentu zarumienienia się.
    Następnie wlewam śmietankę, wsypuję ser, dodaję odrobinę soli i świeżo mielony pieprz. Gotuję na małym ogniu często mieszając około 7-9 minut (aż sos zgęstnieje).
    Na koniec wrzucam natkę pietruszki i łączę z ugotowanym makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Makaron Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować