Makaron w sosie serowo-pieczarkowym

4.4 (167 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Prościej być już nie może:). Ser i pieczarki, czyli bardzo klasyczny smak połączyłam z makaronem. Wyszedł szybki, smaczny i tani obiad.

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200g ulubionego makaronu
    1/2 pęczka natki pietruszki
    300g pieczarek
    1 cebula
    50g tartego parmezanu
    100g tartego sera cheddar
    100 ml śmietany
    sól, pieprz, papryka sodka
    olej
Wystaw ocenę:

4.4 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Makaron w sosie serowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone w plastry pieczarki, do odparowania wody z pieczarek. Dodajemy śmietanę, sery i natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
  • 3. Wsypujemy makaron, mieszamy do dokładnego połączenia składników. Przed podaniem posypujemy startym parmezanem i posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować