Tortellini w sosie serowo-pieczarkowym

4.49 (167 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Coraz częściej sięgam po przepisy na dania bez mięsa jeśli chodzi o obiady zabierane do pracy. Mięso lubię, ale zrobione na świeżo:). Tortellini, czyli włoskie pierożki same w sobie są pyszne i wymagają niewielu dodatków, które przemieniają je w pełnowartościowe danie.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 400g świeżego tortellini (znajdziemy je w lodówkach w marketach)
    500g pieczarek
    1 cebula
    250 ml śmietany 12%
    100g sera cheddar
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz, papryka słodka
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Torty Dania z makaronem

Tortellini w sosie serowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę, cheddar ścieramy na tarce, czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, po chwili dodajemy pieczarki. Dusimy do odparowania wody, dodajemy czosnek, natkę i śmietanę oraz przyprawy do smaku. Dusimy jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu.
  • 3. Do garnka przekładamy ugotowane tortellini oraz starty ser. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Tortellini

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować