Makaron W Sosie Szpinakowo Serowo Pieczarkowym

5 (201 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jest to pomysł na szybki, prosty i tani obiad.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 150 -200 g mrożonego szpinaku
    100 ml śmietanki 30 %
    jeden serek topiony 100 g
    4-5 sporych pieczarek
    1-2 ząbki czosnku
    1/3 główki cebuli
    sól, pieprz do smaku
    oliwa/olej do smażenia
    ewentualnie oliwa smakowa ja użyłam takiej z dodatkiem chili aby sos był lekko ostry
    makaron np. świderki (ilość na trzy osoby)
Wystaw ocenę:

5 (201 ocen)

Makaron w sosie szpinakowo serowo pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na oliwie/oleju przesmażam cebule pokrojoną w kosteczkę. W trakcie przesmażania dodaje przeciśnięty ząbek czosnku. Przesmażam uważając aby nie spalić czosnku.

    2. Makaron gotuje według przepisu na opakowaniu.

    2. Pieczarki obieram i kroje bądź ścieram na tarce na grubych oczkach, dodaje je do patelni z cebulą, przesmażam aż do odparowania wody.

    3. Następnie dodaje szpinak i smażę aż do rozmrożenia.

    4. Pod koniec dodaje serek topiony i śmietankę, mieszam aż do rozpuszczenia i połączenia się smaków. Na sam koniec przyprawiam całość do smaku i gotowe :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Grzyby Pieczarki Sery Serek Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować