Majerankowe mielone kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Jabłka wymyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i również pokroić w kostkę. Jabłka, połowę cebuli, rodzynki, cukier, ocet włożyć do garnka, zagotować i po15-20 minutach gotować starannie mieszając.
2. Na mielone kotlety; natkę i majeranek wymyć, pozostawić kilka gałązek do przybrania, resztę posiekać. Zagnieść mielone mięso, jajka, bułkę tartą, majeranek, natkę pietruszki, resztę cebuli i musztardę. Doprawić solą i pieprzem, uformować 8 kotlecików. Smażyć je na patelni z obu stron ok. 5 minut.
3. Zagotować 2 szklanki wody, dodać mleko i tłuszcz, wsypać puree, zamieszać.
Komentarze