Kotlety mielone

4.5 (164 ocen)

  • 30 min

Najzwyklejsze kotlety mielone :) Pychota

  • 30 min

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego wołowo/wieprzowego
    1 cebula
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej + bułka do obtaczania
    1/4 do 1/2 wody mineralnej
    sól/pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przekładamy do miseczki dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, dodajemy jajko. Zaczynamy wyrabiać mięso, dodajemy bułkę tartą i po trochu dolewamy wody, przyprawiamy. Mięso nie może być za ścisłe i za rzadkie. Teraz formujemy średniej wielkości kotleciki, delikatnie spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z jednej i drugiej strony na złoty kolor. I dla niektórych na tym etapie to koniec. A ja przekładam do garnuszka dodaje troszkę wody / około 1/4 szklanki/ i trochę je podduszam, wtedy uzyskuje mielone w pysznym sosie. Polecam, smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Wieprzowina Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować