Magiczny sernik z rosą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na ciasto zagnieść. Wyłożyć na dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec 10 minut w temperaturze 200 stopni.
2.Ser, cukier, cukier waniliowy i jaja należy zmiksować na gładką masę. Cały czas miksując dodawać budyń, olej i sok z cytryny. Gdy produkty połączą się dodajemy mleko, delikatnie mieszając. Uwaga - masa jest dość rzadka. Wylewamy ją na podpieczone ciasto. Pieczemy około 45 - 50 minut w 160 stopniach z termoobiegiem ( bez termoobiegu 175 - 180 stopni).
3.Gdy ser będzie lekko zarumieniony wykładamy na niego pianę z białek. Pieczemy dodatkowe 2- 15 minut. Po upieczeniu, ciasto studzimy w piekarniku przy lekko uchylonym piekarniku. Następnie wyjmujemy ciasto. Gdy ciasto będzie zimne zacznie tworzyć się rosa.
4.Ciasto przechowujemy w lodówce lub bardzo chłodnym miejscu.
Komentarze