Domowa Maca

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Maca -chleb przaśny, przaśniki- przyrządzany jest z mąki, bez użycia zakwasu. Naturalna domowa maca to doskonały dodatek do wielu potraw jak i podgryzania. Wykonanie jest łatwe i szybkie. Można dowolnie modyfikować przepis- z miodem, czosnkiem...

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • ✔2 szklanki mąki
    ✔szczypta soli
    ✔ok. 0,5 szklanki gorącej wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Domowa maca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki razem wyrobić tak, jak ciasto na pierogi.
    Gdy ciasto będzie już plastyczne, rwać kawałki i wałkować cienkie placuszki. Można też rozwałkować ciasto i szklanką wycinać kółka. Piec na rozgrzanej patelni teflonowej bez tłuszczu, lub w piekarniku nagrzanym do 200C przez 2-4 minuty
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Sól Woda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować