Lumaconi z kaparami, pomidorami i tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sos do makaronu inny niz wszystkie; kapary, tuńczyk, anchois i pomidory

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - pomidory z puszki: 1 sztuka
    - tuńczyk w oliwie: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - anchois fileciki: 5 sztuk
    - kapary: 1 łyżka
    - pieprz mielony: 1 szczypta
    - makaron lumaconi: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Lumaconi z kaparami, pomidorami i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wstawiamy wode na makaron z odrobina oliwy i gotujemy makaron al dente. Odcedzamy. Szybkie, proste i tanie. I zawiera wszystko to co ostatnio uwielbiam.
  • 2. Posiekac cebule i czosnek. Zeszklic na oliwie, dodac pomidory z puszki i lekko poddusic. Fileciki anchois pokroić i dodac do pomidorow. Anchois rozpuszczą sie w pomidorach. Potrawy nei solimy bo fileciki sa słone jedynei doprawiamy pieprzem
  • lumaconi 3. Na samym koncu dodajemy tunczyka z puszki i w zaleznosci od upodoban tyle ile nam sie podoba kaparow. Jesli ktos nie przepada nie musi i mozna te kapary w ostatecznosci zastapic czarnymi oliwkami albo niczym. Mieszamy z odcedzonym makaronem i zostawiamy na kilka minut pod przykryciem, zeby koszyczki - makaron sie z sosem "przegryzly". Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować