łosoś zapiekany z truskawkami

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

połączenie nietypowe truskawki i ryba

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kawałek łososia
    2 dag parmezanu
    6 świeżych truskawek
    sól
    pieprz biały
    oliwa z oliwek
    rukola
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś zapiekany z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy łososia osuszamy skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem odstawiamy w chłodne miejsce. Truskawki umyte kroimy w plasterki. Na papier do pieczenia kładziemy rybę posypujemy startym parmezanem, obkładamy truskawkami, skrapiamy oliwą.Zawijamy w papier i pieczemy w kombiwarze 20 minut w 80 stopniach.
    Łososia podajemy z rukolą i świeżymi truskawkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Ryby

Notka redakcyjna

PP_06-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować