Łosoś zapiekany w sosie śmietanowym

4.25 (245 ocen)

  • 1 min

Przepis jest bardzo prosty, smaczny i sycący. Daniem tym można mile zaskoczyc gości.

  • 1 min

Składniki:

  • Składniki:
    4-6 kawałków łososia, sok z ½ cytryny, 300 ml słodkiej śmietany, natka pietruszki, 2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.25 (245 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Łosoś zapiekany w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łosoś 1. Sposób przyrządzania:
    Łososia skrop sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Natkę pietruszki posiekaj. Śmietanę wymieszaj z pietruszką oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw solą i pieprzem.

    Łososia ułóż w niewielkim naczyniu żaroodpornym, zalej przygotowanym sosem śmietanowym i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°. Zapiekaj przez ok. 35 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować