Lodowiec

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Na zaspokojenie najbardziej wybrednego podniebienia.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5 paczki biszkoptów
    5 galaretek
    1,5 kostki masła
    1 szkl. mleka
    3/4 szkl. cukru pudru
    5 żółtek
    3 łyżki kakao
    1 łyżka budyniu waniliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki Napoje

Lodowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody.
    Dno ( standardowej) tortownicy wykładamy warstwą biszkoptów.
    Na biszkopty wykładamy tężejącą galaretkę.
    Odstawiamy do stężenia, a następnie wylewamy drugą galaretkę
    i ponownie odstawiamy do stężenia.
    Na galaretkę wylewamy połowę kremu i układamy drugą warstwę biszkoptów.
    Na biszkoptach ponownie wylewamy kolejno pozostałe 3 galaretki.
    Na sam wierzch wylewamy pozostały krem i chłodzimy w lodówce.

    Krem

    Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i budyniem.
    Na gotujące się mleko powoli wlewamy masę jajeczną.
    Całość mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
    Do ostudzonej masy dodajemy masło. Całość miksujemy.
    Krem dzielimy na 2 części do jednej dodajemy kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować