LODOWIEC

4.5 (181 ocen)

  • 60 min

Przepis mojej mamy, która raczy nas zawsze najlepszym lodowcem na świecie.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 2 paczki biszkoptów,
    - 3 galaretki,
    - po 1 kostce masła i margaryny,
    - ½ l mleka,
    - 2 budynie śmietankowe,
    - niepełna szklanka cukru,
    - 4 żółtka,
    - 2 płaskie łyżki żelatyny,
    - 3 łyżki kakao.
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Lodowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń ugotować w ½ l mleka i ostudzić. Masło wymieszać z margaryną. Żółtka utrzeć z cukrem. Połączyć razem. Ciągle mieszając, dodawać budyń. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao. Biszkopty namoczyć w galaretce i układać na dnie tortownicy. Na nie wyłożyć jasną masę. Na niej ułożyć kolejną warstwę biszkoptów i masę kakaową. Wierzch polać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki. Dekorować płatkami czekoladowymi lub bitą śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować