Leniwe z dynią

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Dyniowe leniwe z bułką tartą, odrobiną cukru i cynamonu smakują obłędnie!

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g twarogu
    200 g puree z dyni
    300 g mąki
    1 jajo
    szczypta soli


    PONADTO:

    2 łyżki masła
    1 łyżka bułki tartej
    cukier
    cynamon
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski leniwe

Leniwe z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zblendować wraz z jajkiem i puree z dyni na gładką masę.
    Dodać szczyptę soli i mąkę, wyrobić ciasto.
    Gotowe ciasto uformować w wałeczki.
    Z wałeczków odcinać kluski delikatnie pod ukosem.
    Gotować w posolonym wrzątku.
    Podawać ze zrumienionym masełkiem z bułką tartą, oprószone cukrem i cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować