Pierogi leniwe z dynią

4.5 (181 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Tradycyjne pierogi leniwe z twarogu z dodatkiem musu dyniowego, z masłem i cynamonem.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 250 g tłustego twarogu
    1 jajko
    ok. 6 łyżek mąki pszennej
    2 łyżki musu z dyni
    masło do polania
    cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Mus Pierogi Kluski Kluski leniwe Musy

Pierogi leniwe z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zmielić, wymieszać z mąką, jajkiem i musem dyniowym. W razie potrzeby dodać mąki. Uformować wałek, spłaszczyć, kroić ukośne kluski i wrzucić do osolonego wrzątku. Gotować ok. 5 min. Odcedzić, polać roztopionym masłem i posypać cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować