Zupa z cukinii i porów

4.51 (195 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Myślicie już nad tym, czym zaskoczyć swoich domowników w Wielkanocny obiad? My już wiemy i zapewniamy....Pycha

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g cukinii
    2 pory (biała część)
    1 mała cebula
    3 ziemniaki
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka masła
    1,4 l bulionu warzywnego
    1 łyżeczka tymianku
    100 ml słodkiej śmietanki
    100 g makaronu konjac (bez zalewy)
    sok z cytryny
    szczypiorek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (195 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z cukinii i porów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie i obrane ziemniaki kroimy w kostkę.
    Cebulę i pory siekamy.
    W garnku rozgrzewamy mix tłuszczów, dodajemy posiekaną cebulę i pory, smażymy przez 5 min. Dodajemy cukinię i ziemniaki, smażymy kolejne 5 min.
    Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy tymianek i gotujemy do miękkości warzyw. Zestawiamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy na gładko. Mieszamy ze śmietaną, dodajemy odcedzony z zalewy makaron i podgrzewamy kilka minut (nie gotujemy).
    Zupę do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować