Legumina z malinami

4.49 (155 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Wyśmienity deser na upalne dni, łatwy w przygotowaniu z wykorzystaniem sezonowych owoców

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • - 5 jajek ( sparzyć wrzątkiem)
    - 1 kostka masła
    - 1 szkl cukru
    - ½ l. mleka
    - 6 łyżeczek żelatyny
    - ½ kg malin
    - galaretka np owoce leśne
    - cukier waniliowy
    - biszkopty do wyłożenia tortownicy
Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery

Legumina z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa z mleka i jajek gotowa 1. Masło z cukrem ukręcić na puszystą masę, dodać żółtka.
    Mleko zagotować i połowę odlać, przestudzić, rozpuścić w nim żelatynę, wlać pozostałe mleko, połączyć z pozostałą masą. Ubić pianę z białek połączyć z masą.
  • układamy maliny 2. Wylać do tortownicy wyłożonej biszkoptami połowę masy, ułożyć maliny, wylać pozostałą masę. Schłodzić w lodówce.
  • Na wierzchu nie tylko maliny 3. Wierzch udekorować owocami i zalać galaretką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Schładzać ok. 3 godzin w lodówce.
  • apetyczna porcja 4. Apetyczna porcja Leguminy z malinami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować