LEGUMINA Z BIAŁEK

4.48 (163 ocen)

  • 30 min

Doskonały sposób na stworzenie lekkiego deseru i wykorzystanie białek pozostałych po innych potrawach lub wypiekach. Deser uwielbia moja córeczka.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 białka,
    1 galaretka agrestowa lub o innym ulubionym smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Legumina

Legumina z białek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę sporządzić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Odstawić. Gdy galaretka będzie prawie stężała, ubić białka z odrobiną soli. Do ubitej piany dodać tężejącą galaretkę. Powstałą piankę przełożyć do pucharków i schłodzić w lodówce.

Porady

Aby galaretka nie oddzieliła się od białek i nie opadła na dno pucharków, w momencie dodawania do białek powinna być już prawie stężała, choć jeszcze lejąca.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować