Leczo z sosem meksykańskim

4.5 (180 ocen)

pierwszy raz jadłam to leczo u cioci na imieninach. choć nie jest to może najtańsze danie, ale za to pyszne i wychodzi go dużo.

Składniki:

  • 2 sosy meksykańskie ze słoika (pudliszki)
    30dag pieczarek
    pół kostki masła
    4 udka
    30 dag dobrej kiełbasy
    2 cebule
    2 łyżki koncentratu
    2 łyżki ketchupu
    pół kg fasolki szparagowej
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z sosem meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki poddusić na maśle z pół szklanki wody. Udka zagotować i pokroić w grubą kostkę. Kiełbasę z cebulą pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Na patelni po kiełbasie podsmażyć koncentrat z ketchupem. Fasolkę ugotować i pokroić.
  • 2. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić przyprawami (pieprz, czosnek, wegeta, kostka rosołowa). Zrobić zasmażkę i dodać do lecza.

Porady

Ja fasolkę kupuję w słoiku, już ugotowaną. Wystarczy tylko odcedzić z zalewy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować