Kurczak z sosem meksykańskim

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

A co tam ;) Na bakier z kolendrą ale powoli do przodu ;)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka (150 g)
    2 ząbki czosnku
    1 czerwona cebula
    1 cebula
    4 pomidory
    1 papryczka chili
    1 zielona papryka
    kolendra
    50 ml oliwy z oliwek
    50 ml soku z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos meksykański

Kurczak z sosem meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy marynatę, jednocześnie bazę pod sos.
    Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, posiekaną kolendrą i czosnkiem.
    Filety z kurczaka oczyszczamy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i nożem nacinamy filety. Dodajemy marynatę, mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem (w temp. pokojowej) przez 60 min.
    Pozostały sos łączymy z obranymi i pokrojonymi w kostkę, pomidorami, pokrojoną w paski papryką oraz drobno posiekaną papryczką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Cebule obieramy i kroimy w cienkie krążki.
    Mięso smażymy 5-10 min z każdej strony na suchej patelni.
    Podajemy z krążkami cebuli, sosem i ugotowanym na sypko ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować