Zapraszam na smaczne, kolorowe i sezonowe danie. Przygotowane z dodatkiem mięsa mielonego z wieprzowiny i pieczarek. Polecam na obiad lub kolację.
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
100 g czerwonej papryki
100 g pomarańczowej papryki
100 g żółtej papryki
2 cebule
3 ząbki czosnku
200 g cukinii
150 g pieczarek
150 g mięsa mielonego
2 szkl wody
400 g pomidorów
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku
słodka papryka w proszku do smaku
Leczo z mielonym mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Papryki kroimy w sporą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek. Cebulę kroimy w pół plasterki, a czosnek w kostkę.
Pokrojone warzywa i mięso przekładamy na rozgrzany olej i smażymy razem przez kilka minut. Wlewamy wodę i gotujemy pod przykryciem.
W międzyczasie cukinie kroimy w dużą kostkę. obieramy pieczarki i kroimy w plasterki. Dokładamy do garnka.
Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, wkładamy do garnka z leczo. Gotujemy do miękkości i doprawiamy do smaku.
Komentarze