Leczo z mielonym mięsem i pieczarkami

4 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne, kolorowe i sezonowe danie. Przygotowane z dodatkiem mięsa mielonego z wieprzowiny i pieczarek. Polecam na obiad lub kolację.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g czerwonej papryki
    100 g pomarańczowej papryki
    100 g żółtej papryki
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    200 g cukinii
    150 g pieczarek
    150 g mięsa mielonego
    2 szkl wody
    400 g pomidorów
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    oregano do smaku
    słodka papryka w proszku do smaku
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Leczo

Leczo z mielonym mięsem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Papryki kroimy w sporą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek. Cebulę kroimy w pół plasterki, a czosnek w kostkę.
    Pokrojone warzywa i mięso przekładamy na rozgrzany olej i smażymy razem przez kilka minut. Wlewamy wodę i gotujemy pod przykryciem.
    W międzyczasie cukinie kroimy w dużą kostkę. obieramy pieczarki i kroimy w plasterki. Dokładamy do garnka.
    Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, wkładamy do garnka z leczo. Gotujemy do miękkości i doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować