Leczo z gruszkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niezwykłe połączenie smaków w prostej potrawie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 cukinia
    2 małe cebule
    4 pomidory
    2 gruszki
    ząbek czosnku
    sól, pieprz ziołowy, papryka słodka
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obieramy, usuwamy środek i kroimy w kostkę, dusimy na patelni aż będzie miękka. Pomidory odparzamy i usuwamy z nich skórkę, a następnie kroimy w kostkę. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na małe kawałki.
  • 2. Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na rozgrzanym oleju. Pokrojone pomidory i gruszki oraz zeszkloną cebulę dodajemy do duszonej cukinii.
  • 3. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawiamy do smaku solą, pieprzem ziołowym oraz słodką papryką. Wszystko razem mieszamy i dusimy jeszcze przez 10 minut.

Porady

Do lecza można też dodać, uprzednio podsmażoną, pokrojoną pierś z kurczaka. Podawać z ryżem lub kaszą gryczaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować