Leczo z dynią

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wegetariańskie leczo z warzywami w tym z pyszną pożywną dynia-polecam.

  • 40 min

Składniki:


  • około 70-80 dag dyni
    50 daj papryki czerwonej
    5-6 sztuk pieczarek
    1 cebula
    1 zabek czosnku
    około 50 dag pomidorów z puszki(krojone)
    4-5 łyzek koncentratu pomidorowego
    oliwa z oliwek
    sól
    pieprz świezo zmielony
    szczypta cukru
    natka do ozdoby
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    1. Dynię obrać, usunąć miąższ, a resztę pokroić w
    kostkę.
    W rondelku rozgrzać niewielka ilośc oliwy, włożyć pokrojoną dynię, podsmażyć.
    2. Do rondla wlać pozostałą oliwę włożyć pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki ipoddusić.
    Na pozostałym tłuszczu w którym smażyła się dynia zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, połączyć z papryką i pieczarkami.Do warzyw dodać
    pomidory, koncentrat pomidorowy. Całośc dusić pod przykryciem do miękkości
    3. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.Ozdobic świeżą natką, smacznego

Porady

leczo mozna jesc samo lub z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować