Wegetariańskie leczo z warzywami w tym z pyszną pożywną dynia-polecam.
40 min
Składniki:
około 70-80 dag dyni
50 daj papryki czerwonej
5-6 sztuk pieczarek
1 cebula
1 zabek czosnku
około 50 dag pomidorów z puszki(krojone)
4-5 łyzek koncentratu pomidorowego
oliwa z oliwek
sól
pieprz świezo zmielony
szczypta cukru
natka do ozdoby
1.
1. Dynię obrać, usunąć miąższ, a resztę pokroić w
kostkę.
W rondelku rozgrzać niewielka ilośc oliwy, włożyć pokrojoną dynię, podsmażyć.
2. Do rondla wlać pozostałą oliwę włożyć pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki ipoddusić.
Na pozostałym tłuszczu w którym smażyła się dynia zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, połączyć z papryką i pieczarkami.Do warzyw dodać
pomidory, koncentrat pomidorowy. Całośc dusić pod przykryciem do miękkości
3. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.Ozdobic świeżą natką, smacznego
Komentarze