Leczo z dynią

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Na jesienny obiad polecam dyniowe leczo :)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 laski kiełbasy
    2 cebule
    3 papryki
    ok. 1 kg dyni
    1 bakłażan
    1 koncentrat pomidorowy (200 g)
    1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej
    sól, pieprz
    słodka papryka, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Leczo z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Kiełbasę pokroić w półplasterki i dodać do cebuli, podsmażyć. Dynię wydrążyć, obrać i pokroić w kostkę. Z papryki wykroić pestki i pokroić w kostkę. Bakłażana pokroić w kostkę. Warzywa dodać  do cebuli i podsmażyć około 10 minut. Koncentrat pomidorowy rozmieszać z około 1 szklanką wody i wlać do warzyw z kiełbasą. Dodać pastę paprykową i przyprawy. Całość dusić około 20-30 minut pod przykryciem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kiełbasa Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie
leczo

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Leczo z dynią

dusiowa pyszne leczo na nowy sposób 40 min

To może cię zainteresować