Łazanki Anny

4.98 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Łazanki są świetnym pomysłem na jesienny obiad. Robię je często dla niedawno poślubionego męża Roberta.

Składniki:

  • ● 80 dag kiszonej kapusty
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● 2 cebule
    ● 1/2 kg makaronu łazankowego (lub innego grubego makaronu)
    ● przyprawy: sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (145 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Łazanki anny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łazanki Anny 1. Kiszoną kapustę obgotowujemy
    w niewielkiej ilości wody
    około pół godziny. Cebule
    obieramy, kroimy w kostkę i na
    głębokiej patelni smażymy ją
    na złoto. Następnie łyżką cedzakową
    przekładamy kapustę
    na patelnię do cebuli, mieszamy
    i dodajemy przyprawy. Dusimy
    pod przykryciem około
    15 minut, od czasu do czasu
    mieszając.
  • Łazanki Anny 2. W tym czasie myjemy i kroimy
    pieczarki. Podsmażamy je
    na osobnej patelni na oleju.
    Pod koniec smażenia dodajemy
    sól, mieszamy. Pieczarki
    przekładamy do kapusty, mieszamy
    i dusimy ok. 10 minut.
    Doprawiamy do smaku.
  • Łazanki Anny 3. Makaron łazankowy gotujemy
    według przepisu na opakowaniu,
    odcedzamy i mieszamy
    z przygotowaną kapustą.
    W razie potrzeby doprawiamy
    do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować