Domowe łazanki

4.99 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Takie łazanki pamiętam z czasów przedszkolnych. Najlepsze na drugi dzień odgrzewane na patelni z masełkiem. Pycha!

  • 60 min

Składniki:

  • 800 g mięsa wieprzowego duszonego z łopatki albo karczku
    600 g kapusty kiszonej
    1 marchew
    400 g makaronu np. świderki
    sól, pieprz
    2-3 łyżki majeranku
    50 g masła
Wystaw ocenę:

4.99 (149 ocen)

Domowe łazanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę kiszoną płuczemy i gotujemy razem z marchewką do miękkości, następnie odcedzamy i drobniej kroimy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente (nie można rozgotować ponieważ podczas mieszania i podgrzewania całości się rozpadnie) i odcedzamy. Mięso także drobniej kroimy lub mielimy w maszynce do mięsa. W większym garnku mieszamy ze sobą kapustę, makaron i mięso, dodajemy masło i podgrzewamy, aby się rozpuściło. Podlewamy trochę wodą, aby łazanki się nie przypaliły. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i majerankiem i całość podgrzewamy kilka minut. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować