Lasagne z boczkiem i pieczarkami

4.5 (147 ocen)

  • 60 min

Pomysł powstał w trakcie realizacji, mało czasu na przygotowanie obiadu a zjeść trzeba więc w piekarniku najłatwiej :-)

  • 60 min

Składniki:

  • 15 płatów makaronu lasagne
    40 dkg boczku
    50 dag pieczarek
    2 ząbki czosnku
    30 dag sera żółtego
    1 cebula
    pieprz
    tłuszcz do formy
    puszka pomidorów bez skórki
    sól
    oregano

Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Lasagne z boczkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem, następnie dodajemy boczek pokrojony w paski i pieczarki w plasterkach. Smażymy ok. 10 minut. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i wykładamy warstwy: makaron-boczek z pieczarkami-ścieramy trochę sera żółtego i tak do skończenia makaronu tak aby na wierzchu została warstwa farszu i posypać serem.
  • 2. Pomidory pokroić na drobną kosteczkę dodać do zalewy z puszki doprawić solą i pieprzem i zalać lasagne. Przykryć folią aluminiową i piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lasagne Boczek Pieczarki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować