Pomysł powstał w trakcie realizacji, mało czasu na przygotowanie obiadu a zjeść trzeba więc w piekarniku najłatwiej :-)
60 min
Składniki:
15 płatów makaronu lasagne
40 dkg boczku
50 dag pieczarek
2 ząbki czosnku
30 dag sera żółtego
1 cebula
pieprz
tłuszcz do formy
puszka pomidorów bez skórki
sól
oregano
Lasagne z boczkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem, następnie dodajemy boczek pokrojony w paski i pieczarki w plasterkach. Smażymy ok. 10 minut. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i wykładamy warstwy: makaron-boczek z pieczarkami-ścieramy trochę sera żółtego i tak do skończenia makaronu tak aby na wierzchu została warstwa farszu i posypać serem.
2.Pomidory pokroić na drobną kosteczkę dodać do zalewy z puszki doprawić solą i pieprzem i zalać lasagne. Przykryć folią aluminiową i piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C.
Komentarze