Koperkowe piersi z kurczaka

4.5 (164 ocen)

  • 40 min

Delikatne mięso kurczaka w pysznym śmietanowo-koperkowym sosie.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    500 ml śmietany 30%
    2 łyżki koperku świeżego bądź mrożonego
    ząbek czosnku
    sól i pieprz do smaku
    łyżka mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Koperkowe piersi z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać śmietanę, dodać koper, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz zagotować na małym ogniu.
  • 2. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Oddzielić polędwiczki i duże piersi przekroić na pół wzdłuż. Dodać do śmietany. Gotować 30 minut na małym ogniu pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Mąkę rozrobić z zimną wodą i zagęścić nią sos.
  • 3. Podawać z gotowanymi ziemniakami lub kluskami śląskimi i marchewką z groszkiem na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować