LASAGNE MIĘSNE

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Lazania,smaczna i prosta w przygotowaniu. Sycące danie na obiad lub ciepłą kolację

  • Łatwy

Składniki:

  • - marchewka: 1 sztuka
    - duża cebula: 1 sztuka
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - puszka krojonych pomidorów z zalewą: 1 sztuka
    - oliwa: 2 łyżki
    - mięso mielone: 50 dekagramów
    - pieczarki: 8 sztuk
    - masło: 4 dekagramy
    - mąka: 4 dekagramy
    - mleko: 750 mililitrów
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - gałka muszkatołowa: 0.5 łyżeczki
    - opakowanie makaronu lasagne: 1 sztuka
    - ser żółty: 10 dekagramów
    - przyprawa do mielonego: 1 łyżka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 1 łyżeczka
    - przyprawa do kebabu: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Lasagne mięsne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na oleju przesmażyć warzywa, potem dodać mięso chwilę smażyć razem. Dodać przyprawy i pomidory z puszki, smażyć razem 15 minut. Makaron lasagne obgotować w dużej ilości wody przez 2 minuty. Masło roztopić, oprószyć mąką, mieszając dodać mleko. Przyprawić solą, pieprzem, gałką i kostką rosołową. Trochę sosu nalać na dno formy żaroodpornej. Wyłożyć dno płatami lasagne, wyłożyć trochę sosu i postępować tak do wyczerpania składników. Na koniec posypać startym serem i zalać sosem beszamelowym. Zapiekać 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować