Sałatka z tuńczyka i kukurydzy

0 (0 ocen)

  • 50 min

Prosty sposób na pyszną piątkową kolację.

  • 50 min

Składniki:

  • 250 g makaronu drobne muszelki
    200 g tuńczyka sałatkowego w oleju
    pół puszki kukurydzy
    1 czerwona papryka
    sok z cytryny
    mała cebula
    szczypiorek
    majonez
    sól
    pieprz

Sałatka z tuńczyka i kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować. Odcedzić, przełożyć do dużej salaterki. Makaron polać olejem z puszki tuńczyka, wymieszać, ostudzić.

  • 2. Paprykę pokroić w kostkę. tuńczyka rozgnieść widelcem. szczypiorek i cebulę posiekać. do salaterki przełożyć paprykę, szczypiorek i kukurydzę. skropić sokiem z cytryny, wymieszać. doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy