Kuskus z warzywami i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wyśmienita , pełna witamin sałatka z kaszy kuskus , warzyw oraz jajek podana na zimno. Olej rzepakowym z dodatkiem czosnku i bazylii nadał sałatce wyjątkowego smaku i aromatu. Polecam , jest pyszna.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150g. kaszy kuskus
    1/2 czerwonej papryki
    2 pomidory
    4 ogórki gruntowe
    10 rzodkiewek
    10 zielonych szparagów
    4 jajka ugotowane na twardo
    4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki oleju rzepakowego z czosnkiem i bazylią
    przyprawa do sałatek w młynku
    świeżo mielony pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kuskus z warzywami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasę kuskus przygotować wg. opisu na opakowaniu.
  • 2. Warzywa umyć , osuszyć.
    Paprykę , pomidory , obrane ogórki oraz rzodkiewki pokroić w kostkę.
  • 3. Ze szparagów odciąć zdrewniałe końce , gotować 7-8 minut z dodatkiem soli do miękkości , odcedzić , pokroić na małe kawałki zostawiając najdłuższą główkę.
  • 4. Jajka obrać , umyć , pokroić w czwórki.
  • 5. Do kaszy dodać warzywa ( bez główek szparagów) olej rzepakowy oraz przyprawy , dokładnie wymieszać.
    Na wierzchu sałatki ułożyć jajka oraz resztę szparagów , oprószyć świeżo mielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nowalijki Szparagi Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować