Kurczak ze szaragami w jogurtowym sosie

0 (0 ocen)

Sezon na szparagi :)

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    250 g szparagów zielonych
    1/2 pora
    1/2 młodej cukinii
    1 mały jogurt naturalny
    sól, pieprz
    czubryca czerwona
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Kurczak ze szaragami w jogurtowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i mąką.
  • 2. Cukinię pokroić w zapałkę, pora w półplasterki. Szparagi złamać, zdrewniała część odłożyć, resztę pokroić w plasterki zostawiając główki w całości.
  • 3. Cukinię i pora podsmażyć przez 3 minuty, dodać kurczaka, smażyć koleje 5 minut często mieszając. Całość podlać wodą, ok 3/4 szklanki, dorzucić szparagi i gotować pod przykryciem 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i zalać jogurtem, wymieszać. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Szparagi Ryż Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować