Kurczak w sosie śmietanowo-jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Fileta myjemy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i czosnkiem. Podsmażamy na 4 łyżkach oleju.
2.Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, białą cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na 4 łyżkach oleju. Dodajemy szklankę wody, kostkę rosołową i dusimy do miękkości( woda powinna całkowicie wyparować).
3.Śmietanę i jogurt mieszamy, dodajemy podsmażone mięso i warzywa. Doprawiamy pieprzem, chilli i dusimy jeszcze około 10 minut. Na makaron wykładamy sos i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Dekorujemy krążkami czerwonej cebuli.
Komentarze